Winkelwagen

Systeem werking


Hier enige uitleg over het verschil tussen een bubbelbad (b.v. het AirJet pakket) en een whirlpool (b.v. het HydroJet pakket).
Bij een whirlpool wordt het badwater aangezogen uit het bad en door een pomp onder druk via inspuiters in het bad gespoten. De inspuiters zijn veelal instelbaar waardoor u de richting van de straal kan veranderen. Door een bepaalde constructie van de inspuiter ontstaat er een natuurlijke vorm van onderdruk binnen in deze inspuiter. Deze onderdruk kan gebruikt worden om lucht aan te zuigen en aan de waterstraal toe te voegen. Door dit te doen zullen er minuscule luchtbelletjes in de waterstraal "gezogen" worden waardoor de straal heviger aanvoelt, en de masserende werking intenser is. De hoeveelheid lucht die er bij de waterstralen gemengd kan worden is te regelen met een luchtmengknop. Met deze draaiknop kunt u traploos de lucht toevoer regelen. (Geen lucht toevoegen, draaiknop gesloten, geeft een normale waterstraal. Veel lucht toevoegen, draaiknop open, geeft een hevig masserende waterstraal.)
Het bubbelbad werkt op een geheel andere manier. Bij dit soort systemen zijn er meestal veel kleine inspuitertjes op de badbodem aangebracht. Een luchtpomp zorgt er voor dat er lucht wordt aangezogen en via de inspuiters in uw bad gepompt wordt. De lucht zal door het badwater heen naar boven "bubbelen", waardoor de masserende werking ontstaat.
U kunt zich misschien wel voorstellen dat deze lucht altijd naar boven zal gaan en dat het daarom weinig zin heeft om deze inspuiters verstelbaar te maken. Wel is het zo dat door meerdere inspuiters te gebruiken de lucht beter in uw bad verdeeld wordt waardoor een betere masserende werking ontstaat.
Beide systemen hebben hun eigen masserende werking op het lichaam. De voor en nadelen van de systemen zijn moeilijk aan te geven omdat de ervaring van de masserende werking persoonlijk is, en dus voor ieder verschillen. De systemen kunnen ook gecombineerd worden waardoor ze gelijk of afgewisseld gebruikt kunnen worden.