Winkelwagen

Pomp vervangen


Wanneer uw bestaande pomp is gaan lekken of de pomp versleten is, kunt u een van onze pompen monteren. U kiest de pomp die het meest overeenkomt met uw bestaande pomp. 
Hierbij is niet enkel het vermogen (P) in Watt belangrijk maar ook de maximale opbrengst (Q-max) in L/min of m3/h en de opvoerhoogte (H-max) in m1.

De hoeveelheid werk dat u heeft aan het vervangen van de pomp wordt door grote mate bepaalt door het al dan niet passen van de pompaansluiting.
1) Pompaansluiting, de puntstukken en de wartelschroefdraad, passen: zeer weinig werk, erg makkelijk.
2) Pompaansluiting, de puntstukken passen maar de wartelschroefdraad niet: weinig werk met gebruikmaking van deelwartels.
3) Zowel de puntstukken als de wartelschroefdraad past niet: passend maken met de standaard aansluitset.   

1) Pompaansluiting, de puntstukken en de wartelschroefdraad, passen.
In veel gevallen kunt u de oude pomp simpelweg uitwisselen met de nieuwe.
Zie de pompmaten hieronder.
De pompen zijn uitgevoerd met een zeer gangbaar Imperiaal (butteress) schroefdraad.
Zie de foto hieronder.

2) Pompaansluiting, de puntstukken passen maar de wartelschroefdraad niet.
Uw huidige pomp kan uitgevoerd zijn met metrische draad (zie foto hieronder) De bestaande wartels zullen niet passen op de nieuwe pomp.
Als de puntstukken (het verlijmde gedeelte aan het aansluitstuk) wel op de pomp passen heeft u de mogelijkheid om de nieuwe pomp aan te sluiten met deelbare wartels.


Maten van de deelbare wartel hieronder.

3) Zowel de puntstukken als de wartelschroefdraad past niet.
Als de pomp niet met de bestaande wartels of de deelwartels kan worden aangesloten gebruikt u de aansluitset die bij de circulatiepomp "kompleet" wordt bijgeleverd.
U moet hierbij de bestaande leidingen aanpassen. Hiervoor heeft u kennis nodig in het zagen en verlijmen van PVC. Vaak heeft u nog standaard fittings nodig om het een en ander passend te maken. Als de bestaande buizen metrisch zijn (buismaten 32 en 50mm) kunt u deze fittings bij iedere DHZ-zaak aanschaffen. Bij ons kunt u evt. een aansluitset bestellen. De hoeveelheid werk hangt van de inbouwsituatie af en de mate waarin u handig bent. Komt u er niet uit dan kan u, ook achteraf, onze servicedienst laten komen om de klus te klaren.
Zaag de PVC pijp van de zuigkant door zodat u met een PVC mof en PVC pijp de wartel met puntstuk kunt monteren.
Bij de perskant zaagt u de slangen of buis vlak bij de bestaande T-verdeler af. Met behulp van PVC fittingen en evt PVC pijp kunt u de perskant aansluiten op de bijgeleverde T-verderler en het puntstuk met wartel.
Voor het verlijmen gebruikt u PVC lijm of PVC druklijm. Let op: goed schuren voor het verlijmen en het geheel laten uitharden voor u het systeem test op lekkages.

U kunt bij ons een losse wartel kopen om te kijken of de bestaande wartels op de nieuwe pomp past.
Wanneer u besluit om een pomp bij ons te kopen, krijgt u het aankoopbedrag van de wartel terug.
Mocht de wartel niet op uw oude pomp passen, dan kunt u er vanuit gaan dat ook de wartels van uw huidige systeem niet op de nieuwe pomp passen.